Kira Moltšanovan muistopuu Tallinnassa

Yhdistyksemme perustajajäsenen, 12.1.2015 poisnukkuneen Kira Moltšanovan muistoksi on omistettu puu Tallinnassa, Kadriorgin puistossa sijaitsevasta lehmuskujasta. Puun juurella on muistolaatta, joka paljastettiin lämminhenkisessä tilaisuudessa 29.8.2015.

Muistolaatassa lukee viroksi ja venäjäksi ”Viron Roerich-seuran perustajalle, Kira Moltšanovalle”. Laattaan on kaiverrettu myös Nikolai Roerichin tunnuslause Rauha Kulttuurin kautta viroksi, venäjäksi ja englanniksi sekä Rauhan Lipun merkki.

Kira Moltšanovan puun vieressä on toiselle merkittävälle Roerich-liikkeen toimijalle, Pavel Belikoville omistettu muistopuu ja -laatta. Belikov on merkittävä Roerichien elämäkerturi ja häntä voidaan pitää Roerich-tutkimuksen alullepanijana. Pavel Belikoville omistetussa laatassa ovat hänen itsensä Kira Moltšanovalle omistamat sanat: ”Ainoastaan oman sydämen liekki voi valaista tien Suureen Valoon”.

Kira Motšanova oli syntynyt 4.11.1931 Narvassa, Itä-Virossa. Hän oli yksi Viron Roerich-seuran perustajista ja toimi seuran puheenjohtajana perustamisesta lähtien kuolemaansa asti. Hän oli myös Viron humaanis-persoonallisen pedagogiikan perustaja ja puheenjohtaja sekä Kansainvälisen humaanin pedagogiikan keskuksen varapresidentti.

Kira Moltšanovaa kuvaavat parhaiten sanat viisaus, rohkeus ja sydämellisyys. Hän toteutti omassa elämässään Svjatoslav Roerichin ohjetta Pyrkikäämme aina kohti kauneutta.

Навигация

Предыдущая статья: ←

Iloitkaa, sillä Ilo on erityistä viisautta!
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE